Sales: +357 22 41 00 00

Η ανακοίνωση είναι μια απάντηση στην προτεινόμενη νομοθεσία της χώρας, που θα αναγκάσει τις τεχνολογικές πλατφόρμες να πληρώσουν τους εκδότες ειδήσεων για περιεχόμενο

 

fa 1024x683

Δεν θα είναι πλέον εφικτή η δημοσίευση και κοινοποίηση ειδήσεων σε όσους βρίσκονται στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε η Facebook.

Η ανακοίνωση είναι μια απάντηση στην προτεινόμενη νομοθεσία της χώρας, που θα αναγκάσει τις τεχνολογικές πλατφόρμες να πληρώσουν τους εκδότες ειδήσεων για περιεχόμενο.

«Αυτό που ο προτεινόμενος νόμος που εισήχθη στην Αυστραλία αποτυγχάνει να αναγνωρίσει είναι η θεμελιώδης φύση της σχέσης μεταξύ της πλατφόρμας και των εκδοτών μας» έγραψε χαρακτηριστικά ο Κάμπελ Μπράουν, αντιπρόεδρος global news partnership της Facebook, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

«Σε αντίθεση με ό,τι έχουν προτείνει ορισμένοι, το Facebook δεν κλέβει περιεχόμενο ειδήσεων. Οι εκδότες επιλέγουν να μοιραστούν τις ιστορίες τους στο Facebook» εξηγεί.

«Ελπίζω ότι στο μέλλον θα μπορούμε να συμπεριλάβουμε νέα για τους πολίτες της Αυστραλίας» πρόσθεσε ο Μπράουν.

Κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης στη Γερουσία της Αυστραλίας, το Facebook είχε προτείνει ότι θα μπορούσε να εμποδίσει το περιεχόμενο στη χώρα εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος. Η Google απείλησε στην ίδια ακρόαση να κλείσει εντελώς τη μηχανή αναζήτησης στην Αυστραλία.

Όμως, πριν από την ανακοίνωση του Facebook την Τετάρτη, η Google σηματοδότησε ότι κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση και, αντί να εγκαταλείψει την Αυστραλία, εμβαθύνει τις σχέσεις της με τους εκδότες εκεί. Η Google και η News Corp του Ρούπερτ Μέρντοκ ανήκουν σε μια νέα κοινοπραξία που περιλαμβάνει πολλά αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, καθώς και κάποια μέσα από τη Βρετανία, αλλά και τις Wall Street Journal και New York Post από τις ΗΠΑ.

Η ιδέα ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα πρέπει να πληρώσουν για περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους προωθείται από τους εκδότες εδώ και αρκετό καιρό και η News Corp ήταν ένας από τους πιο έντονους υποστηρικτές της. Ο αγώνας έχει γίνει πιο πιεστικός για τις τεχνολογικές πλατφόρμες, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και αλλού εξετάζουν νέους νόμους για το θέμα.

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook δημιούργησε το Facebook News, μια εφαρμογή, όπου οι επιλεγμένοι αρθρογράφοι πληρώνονται για τη συμμετοχή.

Η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αδειοδότηση ειδήσεων πέρυσι και αποκάλυψε ένα νέο προϊόν που ονομάζεται News Showcase, στο οποίο οι αρθρογράφοι μπορούν να επιμεληθούν και να αποφασίσουν μόνοι τους πώς να παρουσιάσουν το περιεχόμενό τους στην πλατφόρμα.

Η Google έχει δεσμεύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα τριών ετών για αυτό το πρόγραμμα.

in.gr

Amazon : Ο Μπέζος παραδίδει τα ηνία στον «Τσάρο του Νέφους»

O Άντι Τζάσι είχε την προνοητικότητα να επενδύσει στις υπηρεσίες νέφους

AMAZON1

 

Ο Τζεφ Μπέζος παραδίδει τα κλειδιά της Amazon στον επικεφαλής του τμήματος υπολογιστικού νέφους, μια εξέλιξη που σηματοδοτεί την μετεξέλιξη του ηλεκτρονικού πολυκαταστήματος σε διαδικτυακό όμιλό με πολλές ετερόκλητες δραστηριότητες.

Ο 57χρονος Μπέζος, που μόλις πρόσφατα έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον εκκεντρικό επιχειρηματία Έλον Μασκ, ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί το καλοκαίρι από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, και θα περιοριστεί στον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου.

Τη θέση αναλαμβάνει ο Άντι Τζάσι, πτυχιούχος του Χάρβαρντ, οποίος εργάζεται στην Amazon εδώ και 23 χρόνια και ίδρυσε το 2003 την Amazon Web Services (AWS), ένα τμήμα που αντιστοιχεί περίπου στο ήμισυ των εσόδων της Amazon.

Η ανακοίνωση για την αλλαγή ηγεσίας ήρθε την ημέρα που η εταιρεία ανέφερε για πρώτη φορά ότι τα έσοδα τριμήνου ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια –μια θεαματική εξέλιξη για το μικρό ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο που ίδρυσε ο Μπέζος πριν από 27 χρόνια.

Ο Τζάσι είχε την προνοητικότητα να επενδύσει στο λεγόμενο υπολογιστικό νέφος –διαδικτυακές υπηρεσίες που καταργούν την ανάγκη αγοράς πληροφοριακών συστημάτων και συστημάτων μηχανοργάνωσης για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Η Amazon πρόλαβε έτσι την Google και τη Microsoft που μπήκαν στο παιχνίδι αργότερα.

Υπό τη διεύθυνση του Τζάσι, η AWS εξασφάλισε μεγάλους πελάτες όπως οι Verizon, η McDonalds και η Honeywell, και τα έσοδα του τμήματος αυξήθηκαν κατά 37% το 2019 και κατά 30% το 2020, εδραιώνοντας την κυριαρχία της Amazon στο νέφος.

H Amazon Web Services είναι σήμερα μακράν η μεγαλύτερη υπηρεσία νέφους (Reuters)

Από την άλλη, η AWS απέτυχε να κερδίσει ως πελάτη το πρόγραμμα «Jedi» του αμερικανικού Πενταγώνου, το οποίο προτίμησε τελικά την Microsoft.

Σε αντίθεση με τον Μπέζος, ο Τζάσι δεν διστάζει να επιτίθεται σε ανταγωνιστές της εταιρείας όπως η Oracle και η Microsoft, και λέγεται πως έχει άριστες τεχνικές γνώσεις.

«Το παρελθόν του Τζάσι στην διοίκηση της AWS αναδεικνύει το πόσο ψηλά στην στρατηγική ατζέντα της Amazon βρίσκονται αυτές οι υπηρεσίες» είπε στο Reuters ο Τομ Τζόνσον της εταιρείας μάρκετινγκ Mindshare.

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει την στρατηγική της Amazon και πώς αυτή η προτεραιότητα θα ζυγιστεί έναντι της επεκτεινόμενης επιχείρησης διαφημίσεων και του γίγαντα του λιανεμπορίου» πρόσθεσε.

Όλα δείχνουν ότι ο Τζάσι θα συνεχίσει και θα επιταχύνει τη στρατηγική της διαφοροποίησης σε νέες δραστηριότητες –πέρα από τις επενδύσεις στη δική της διαφημιστική πλατφόρμα και τη συνδρομητική υπηρεσία Prime, η Amazon έχει επίσης εξαγοράσει την εταιρεία τροφίμων Whole Foods και τον κατασκευαστή συστημάτων ασφάλειας Ring και επεκτείνεται στην αγορά ηλεκτρονικών φαρμακείων.

Το γεγονός ότι η αποχώρηση Μπέζος δεν οδήγησε σε πτώση της μετοχής της Amazon επιβεβαιώνει ότι οι επενδυτές περιμένουν από τον όμιλο να συνεχίζει να διαφοροποιείται σε νέα παρακλάδια.

Μια στρατηγική που ίσως βοηθά να διασφαλιστεί το μέλλον του ομίλου εν μέσω κατηγοριών από αντιμονοπωλιακές αρχές και την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

in.gr 3 Φεβρουαρίου 2021, 14:45

We have long been advocates of moving business operations into the cloud. The remote access, cost-savings and organizational benefits alone make it a no-brainer.

Read more

Κατηγορίες