Sales: +357 22 41 00 00

Ένα «έξυπνο» σύστημα που βγάζει συμπεράσματα για τον πολιτικό προσανατολισμό ενός ανθρώπου, απλώς αναλύοντας φωτογραφίες του προσώπου του, δημιούργησε ένας ερευνητής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ. Ο δρ Μιχάλ Κοζίνσκι, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο «Nature», σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ», είχε το 2017 παρουσιάσει έναν άλλο επίμαχο αλγόριθμο αναγνώρισης προσώπου, ο οποίος -υποτίθεται ότι- προσδιόριζε, πάλι μόνο από φωτογραφίες, τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Το νέο σύστημα ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του προηγούμενου αλγόριθμου στο πεδίο των πολιτικών πεποιθήσεων. Ο νέος αλγόριθμος μηχανικής μάθησης «εκπαιδεύθηκε» αναλύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο φωτογραφίες, από το Facebook και άλλες ιστοσελίδες, ανθρώπων με γνωστές πολιτικές πεποιθήσεις, μαθαίνοντας έτσι να συσχετίζει τις εκφράσεις του προσώπου (έκφραση συναισθημάτων κ.α.) και άλλα χαρακτηριστικά (π.χ. την κλίση του κεφαλιού) με τις πολιτικές προτιμήσεις καθενός. Ένα από τα συμπεράσματα του Κοζίνσκι είναι ότι οι προοδευτικοί τείνουν περισσότερο να κοιτάζουν κατάματα την κάμερα, ενώ οι συντηρητικοί έχουν συχνότερα ένα ύφος αηδίας. Ο Κοζίνσκι ισχυρίζεται ότι το σύστημα του μπορεί να «διαβάσει» -με μία μόνο φωτογραφία- τον πολιτικό προσανατολισμό με ακρίβεια 70% έως 72%%, δηλαδή «πέφτει μέσα» επτά στις δέκα φορές, αρκετά καλύτερα από μια αξιολόγηση στην τύχη (πιθανότητα 50% ή πέντε στις δέκα φορές). Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος άνθρωπος είναι σωστός περίπου σε ποσοστό 55%, όταν καλείται να κρίνει οπτικά πώς τοποθετείται κάποιος στην πολιτική. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την «με το μάτι» αναγνώριση του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι 76% (τεχνητή νοημοσύνη) έναντι 56% (άνθρωπος). «Οι άνθρωποι μπορεί να παραβλέπουν ή να παρερμηνεύουν κάποιες ενδείξεις, αλλά αυτή η χαμηλή ακρίβεια τους δεν αντιπροσωπεύει κατ’ ανάγκη το όριο του τι μπορούν να πετύχουν οι αλγόριθμοι», σύμφωνα με τον Κοζίνσκι. Πηγή: in.gr

FREE WEBINAR - eshop & Stock control IN ONE

https://www.facebook.com/powersoft.powersoft365/events/?ref=page_internal

Για ιδιοκτήτες καταστημάτων που θέλουν να δημιουργήσουν ή έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα.
Τι χρειάζεται για να πετύχει ένα ηλεκτρονικό
κατάστημα ;
Πως γίνεται μέρος της δουλειάς μας χωρίς να είναι βάρος των υπολοίπων καταστημάτων ;
Πως συνδέεται το απόθεμα μας με το eshop;
Αξίζει να επενδύσω σε αυτό ;
Πως πρέπει να μοιάζει ;
Στείλε μας και τις δικές σου ερωτήσεις στο admin@powersoft.com.cy και εμείς θα προσπαθείσουμε να τις συμπεριλάβουμε στην παρουσίαση.

 

Πατήστε εδώ για εγγραφή

 

eshopwebinar

 

 

Με τις τελευταίες εξελίξεις που αναμένουμε στην οικονομία του τόπου ,κρίνουμε απαραίτητο οι πελάτες μας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει το Powersoft365.
Συνεχίζοντας την σειρά ΔΩΡΕΑΝ online webinar θα παρουσιάσουμε τις δυνατότητες
του POCKETPRO για HHT(hand held terminals).
Θα δούμε γρήγορη διεκπεραίωση των εργασιών στην αποθήκη όπως stock check , stock taking, price changing ,transfers , purchase order ,additional barcodes etc

Πατήστε στο σύνδεσμο για εγγραφή

 

POCKETPROPIC

Την δωρεάν μεταφορά στο Powersoft365 Cloud ERP της σειράς των προϊόντων Powersoft365 ανακοίνωσε σήμερα η Powersoft.

Read more

Οι σύγχρονες τεχνολογίες Επικοινωνίας & Πληροφορικής παίζουν τον δικό τους ρόλο

Read more

Η Powersoft αναγνωρίζοντας την συνεχόμενη ανάγκη των επιχειρήσεων να εργάζονται έξ αποστάσεως βρίσκεται στα τελικά στάδια ελέγχου των mobileappPowersoft365 Pocketpro.

Read more

Κατηγορίες